Senatoarea Diana Șoșoacă a luat atitudine în Parlament când a vorbit despre ”Legea Educației Sexuale”, retrimisă de Klaus Iohannis la reexaminare. PSD și AUR se împotrivesc modificărilor cerute de președinte.

”Discutăm despre educație sexuală. S-a gândit cineva vreodată să se uite la standardele pentru educatia sexuala in Europa? Exista un document. Bucuria si placerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Dreptul de a explora identitatile de gen la 0-4 ani, asta vreti sa faceti prin trimiterea la comisii? Descoperirea corpului si a propriilor organe genitale, sentimente sexuale, excitarea ca parte a tuturor sentimentelor umane, acestea ar trebui sa fie sentimente pozitive, nu trbuie sa includa constrangerea sau ofensa, mergem mai departe la 6-9 ani – sexul inclusiv pe internet, autostimularea”, a spus Diana Șoșoacă în plen.

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea proiectului precizând că nu definește noțiunea de „educație sanitară”. Potrivit șefului statului legea, în forma actuală, îngreunează accesul elevilor la informații privind educația sexuală. Ba mai mult senatoarea Diana Șoșoacă a încercat să își convingă colegii folosind un limbaj controversat. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCHECK-IN. Capitala, oraș cu bulină roșie. Mii de clădiri ar avea nevoie de reabilitări
Articolul următorLegile puterii: Angajați de lux la stat. Care este rețeta succesului lor?