Mii de bătrâni îngenunchiați de greutăți au decis că singura soluție de supraviețuire e să apeleze la Casele de Ajutor Reciproc. Oamenii spun că abia reușesc să se mai descurce de pe o zi pe alta, astfel că împrumuturile sunt ultima opțiune pentru acest final de iarnă. 

În lunile de iarnă, bătrânii țării au fost copleșiți de cheltuieli. Facturile tot mai mari, alimentele care se scumpesc de pe o zi pe alta, și nevoie de medicamente i-a determinat pe mulți dintre ei să se împrumute la casele de ajutor reciproc.

Casa de ajutor reciproc a pensionarilor vine in ajutorul membrilor sai prin cresterea plafonului fix de imprumuturi pana la suma de 25.000 de lei in maxim 36 de rate cu pana la 3 giranti”, a declarat reprezentantul instituției. 

Cozile la casele de ajutor reciproc parcă nu se mai sfârșesc, iar oamenii fac împrumuturi de câteva mii de lei.

“Am modificat grila de acordare a imprumutului in raport cu capitalul și acordăm până la 9.000 de lei cu un singur girant, iar imprumuturile pana la 4.500 se acorda pe loc”, a mai spus acesta. 

La Mureș de pildă, dintr-un total de 7.000 de pensionari, 5.000 au cerut împrumut pentru perioada de iarnă. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion rămâne fără lideri de organizații în țară, chiar înainte de alegerile locale
Articolul următorUSR, partidul care s-a cățărat pe nemulțumirile românilor. Tunurile de miliarde de euro ale reziștilor: gafe pe bandă rulantă