Liderul AUR, George Simion, a primit, joi, de Sfântul Andrei, distincția „Crucea Șaguniană” din partea Mitropolitului Ardealului ÎPS Laurențiu Streza. În trecut, mai multe personalități, dar și politicieni PNL și PSD, au fost decorați cu această distincție.

Simion a imortalizat momentul primirii distincției într-o fotografie, pe care a publicat-o pe rețelele sociale.

„La mulți ani de Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României! Mulțumesc Mitropolitului Laurențiu al Ardealului pentru onoarea de a-mi acorda Crucea Șaguniană!”, a scris Simion, pe pagina sa de Facebook.

Recunoașterea ar veni în semn de apreciere a contribuțiilor lui George Simion la ”promovarea valorilor creștine și a identității naționale românești”, iar distincția a fost acordată cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, considerat ocrotitorul României.

În trecut, mai mulți politicieni liberali, cât și social-democrați au primit această distincție. Printre ei se numără: Nicolae Neagu (senator PNL), Raluca Turcan (ministrul Culturii, lider al PNL Sibiu), Bogdan Trif (președinte al PSD Sibiu) și Astrid Fodor (primarul municipiului Sibiu).

De asemenea, „Crucea Şaguniană” a mai fost oferită, printre alții, și lui Emil Hurezeanu, scriitorului Andrei Pleşu şi actorului Dorel Vişan.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, spunea cu altă ocazie că distincția „Crucii Șaguniene” este cea mai importantă pe care o poate oferi.

„Ordinele pe care le acordăm în legătură cu Sfântul ierarh Andrei Șaguna sunt distincții pentru cei care se ostenesc, cei care slujesc și cei care ne ajută în păstrarea patrimoniului șagunian, în sporirea lui. Cea mai importantă este Crucea Şaguniană”, a spus ÎPS Laurenţiu în 2013, la decorarea actualului ambasador al României în Austria, Emil Hurezeanu.

„Crucea Şaguniană” a apărut în peisajul religios în 2011. Atunci, fostul mitropolit al Transilvaniei, Andrei Şaguna, a fost canonizat.

Sursa: Newsinn

Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorCristian Terheș și-a dat demisia din Partidul Național Țărănesc și s-a încris în AUR