Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică Strategia Naţională de Educaţie Parentală, lansată în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei în Săptămâna Mare dinaintea Sfintelor Paşti, şi cere ferm retragerea acestui document şi sancţionarea autorilor.

„Strategia menţionează că «educaţia adulţilor, cu excepţia unor programe de promovare profesională, nu poate deveni obligatorie», dar, pe de altă parte, afirmă principiul educaţiei permanente ca punct central. Nu este admisibilă obligarea părinţilor la aceste cursuri, întrucât ar întări tendinţa oricum crescândă a statului de a interveni, prin forţa de coerciţie a legii, într-un domeniu extrem de critic al vieţii private. Cea mai alarmantă prevedere este, însă, cea referitoare la externalizarea serviciilor de educaţie parentală, respectiv la „formarea de formatori şi persoane care să fie specializate în domeniul educaţiei parentale, acestea urmând să ţină cursuri cu părinţii”. Este o certitudine faptul că majoritatea educatorilor parentali vor proveni din mediul asociativ/ONG. Aşa cum rezultă din experienţa avută cu educaţia sexuală în alte ţări şi chiar în România, singurele ONG-uri care au capacitatea de a furniza resursă umană consistentă şi interesul de a promova asemenea viziuni sunt ONG-urile susţinute de instituţiile internaţionale şi de marile reţele filantropice seculariste”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că iniţiativa Ministerului Educaţei nu are origine naţională, ci este de influenţă străină şi propune ca părinţii să fie aduşi la nivelul părinţilor din alte state.

„Cu rea intenţie, în Săptămâna Patimilor, Ministerul Educaţiei a publicat o aşa-numită «Strategie Naţională de Educaţie Parentală». Iniţiativa nu are origine naţională, ci este una de influenţă externă. Strategia face referire în mod insistent la „standarde internaţionale” de parentalitate şi îşi propune ca părinţii să fie aduşi la nivelul acestora, prin folosirea de modele din alte state sau, în cel mai bun caz, prin adaptarea acestor modele şi tehnici la specificul şi ethosul nostru educaţional. Întocmai ca în cazul notoriu al „standardelor OMS privind educaţia sexuală”, aceste „standarde de parentalitate” sunt un produs al gândirii radical seculariste, nefiind compatibile cu valorile majorităţii românilor. Pur şi simplu, se încearcă reeducarea părinţilor şi relativizarea valorilor creştine şi tradiţionale ale familiei, ceea ce este abominabil”, a precizat Claudiu Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia că scopul principal al strategiei, „realizarea interesului superior al copilului”, poate fi atins prin promovarea şi sprijinirea familiei naturale, întemeiate pe căsătorie, conform sursei citate.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentVIDEO-Hackerii rusi l-au parodiat pe Florin Citu: Nu te supara!
Articolul următorVIDEO – Scandal în Parlament – S-au aruncat acuzații grele între George Simion, Stelian Ion și Simonis Alfred – Care a fost motivul