Sunt tensiuni pe străzile din Iași, acolo unde liderii AUR și aproape 2.000 de simpatizanți vor să sărbătorească Unirea Principatelor Române. George Simion, aflat în mijlocul mulțimii, a fost stropit cu cerneală pe față.  

Bărbatul care l-a stropit pe liderul AUR cu cerneală a fost condus la poliție, pentru audieri, potrivit Realitatea Plus.

“În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanţii prezenţi în Piata Unirii din Iaşi, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanţă lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate şi extrase din mulţime de către Poliţia Locală a Municipiului Iaşi şi au fost preluaţi de Secţia 3 Poliţie a municipiului,” potrivit ZIarul de Iași.

Sute de oameni, în frunte cu George Simion, veniți cu autocarele din toată țara, s-au adunat în centrul Iașiului, cu intenția de a participa la o Horă a Unirii, eveniment tradițional în anii trecuți. De această dată, edilul a anulat însă toate evenimentele publice din cauza pandemiei de COVID.

Primarul şi şeful Consiliul Judeţean au depus deja coroane la statuia lui Al. I. Cuza. 

Pe de altă partre, Asociaţiile pro-autostradă şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei au afişat banere în favoarea proiectului A8, împotriva discriminării Moldovei şi contra extremismului. Forţele de ordine sunt prezente în număr destul de mare în Piaţa Unirii, dar şi în jur, potrivit Ziarul de Iași.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentDeputatul AUR Ciprian Ciubuc propune minarea podurilor și șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime la granița de est
Articolul următorGeorge Simion și cameramanul său, agresivi cu două persoane întâlnite într-o piață din Botoșani