Un consilier parlamentar AUR, cu un profil puțin cunoscut pe scena publică, se află în spatele protestului la care sunt chemați masiv oameni și care va avea loc în Piața Universității din București, duminică, 2 octombrie.

Bucureștiul este împânzit de afișe ce anunță organizarea acestui protest. Pe unele sunt menționate doar coordonatele adunării, iar pe altele sunt enumerate și motivele pentru care oamenii sunt invitați să iasă în stradă, însă un lucru e cert în cazul amândurora: nici urmă de organizatori.

George Simion, liderul AUR, a promovat intens protestul programat 2 octombrie, atât în mediul online, cât și la posturile de televiziune unde a fost invitat sau pe site-ul oficial al partidului.

”Frig și întuneric sau alegeri anticipate!

Facturi mai mari decât salariile!

Prețuri record la carburanți și alimente!

Avem două opțiuni: frig întuneric și foame sau alegeri anticipate!

În 2 octombrie cerem guvernului să plece”, este mesajul scris pe pliantele împărțite masiv de membrii AUR în ultimele săptămâni.

Liderul AUR chiar a făcut un apel public către susținătorii săi să îl ajute să le împartă, indicând adresa de la care pot fi ridicate.

”Pregătim de o lună de zile protestul din Piața Universității. La început când am anunțat protestul erau mulți care boicotau protestul. Protestul va fi unul cu o prezență masivă, zeci de mii de oameni vor fi în stradă pe 2 octombrie. (…) Sunt speriați pentru că au făcut o estimare și se așteptau 30.000 de oameni în stradă duminică”, a declarat George Simion într-un live postat pe Facebook miercuri, 28 septembrie.

Anonimul de la AUR care a organizat protestul din 2 octombrie

În ciuda modului în care Simion prezintă protestul ca fiind un eveniment de amploare la care așteaptă prezența a zeci de mii de oameni, lucrurile stau diferit, cel puțin pe hârtie.

Primăria Capitalei a explicat pentru Ziare.com că o persoană fizică a solicitat aprobare pentru protest, pentru 5.000 de participanți, pe care a obținut-o. Este vorba despre Mihai Florin Jereb, consilier parlamentar AUR.

Mihai Florin Jereb

Ziare.com l-a contactat pe Jereb, care a confirmat informațiile și susține că nu este pentru prima dată în această postură, el fiind de asemenea organizatorul protestelor față de măsurile impuse de pandemia de coronavirus. Mai mult, susține că inițiativa manifestației îi aparține în totalitate și că partidul AUR s-a alăturat ulterior demersului, iar din acest motiv pe afișe nu este menționat partidul.

Imagine

Mihai Florin Jereb

”Eu sunt organizatorul protestului, partidul s-a alăturat după. Eu sunt și organizatorul protestului din 2 octombrie 2021. De aceea nu apare AUR pe pliante. E un protest împotriva clasei politice care ne conduce și care ne-a adus în starea asta. După covid, antreprenorii din HoReCa și-au schimbat efectiv domeniul de activitate și acum din cauza facturilor la curent și gaze trebuie să își schimbe din nou domeniul de activitate. Că asta e problema principală”, a declarat Mihai Florin Jereb pentru Ziare.com.

Întrebat dacă își asumă orice posibile incidente pot apărea la astfel de manifestații, Jereb a declarat că este în dialog permanent cu jandarmeria, dar și că are 100 de ”prieteni” care vor fi atenți la participanți.

”Eu o să am un dialog cu jandarmeria, cum am avut și anul trecut, când au fost peste 40.000 de participanți, mi-am asumat niște situații la universitate, după care totul a fost OK și nu a degenerat. Nu pot să răspund pentru oamenii care vin la un protest și fac lucruri. O să fiu atent și am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți. Dacă văd un om că vine cu alte intenții, îl voi scoate din mulțime și îl voi preda autorităților.

Cei 100 de prieteni nu sunt membri ai partidului, eu vorbesc de ajutor în organizare. Am 100 de persoane care mă ajută pe mine pentru că în momentul în care faci un protest trebuie să te asiguri că nu vin grupuri într-o mulțime care să deturneze scopul pașnic al protestului. Dacă voiam să fac un protest care să nu fie pașnic, nu-l autorizam”, a mai spus Jereb.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, săltat de mascați, în miez de noapte: “Sunt reținut la poliție! Are loc o diversiune!” – Politicianul, “eliberat” după doar 10 minute
Articolul următorRăsturnare de situație: George Simion rămâne cu dosarul penal pentru accidentul din aprilie