AUR este o forţă politică legitimă care a ajuns în Parlamentul României prin voinţa exprimată democratic a unei părţi importante din electorat, în timp ce Alexandru Muraru a fost numit prin ordin prezidenţial, susţine AUR într-un comunicat de presă, după ce Muraru i-a acuzat de neo-fascism.

“Alianţa pentru Unirea Românilor este o forţă politică legitimă care a ajuns în Parlamentul României prin voinţa exprimată democratic a unei părţi importante din electorat: noi am fost aleşi prin vot democratic, domnul Alexandru Muraru a fost numit prin ordin prezidenţial (…). Prin atacurile furibunde asupra noastră, prin denunţul continuu şi fără ecou al unor fapte care nu există, domnul Muraru ţine să demonstreze că nu este altceva decât un instrument folositor unui context nefavorabil interesului românesc”, afirmă AUR.

Potrivit conducerii acestei formaţiuni politice, acţiunile lui Muraru “reprezintă o jignire la inteligenţa românilor şi un pericol real pentru democraţia din România”.

“Ultima sa ispravă, prin care îşi permite o ingerinţă incalificabilă în actul politic, trăgând de urechi democraţia până dincolo de graniţele României, nu este decât încă un exerciţiu de kompromat de extracţie bolşevică prin care se descalifică o dată în plus. Şi, odată cu dânsul, se descalifică întreg guvernul al cărui înalt reprezentant este. Iată de ce acţiunile domniei sale şi, pe cale de consecinţă, ale Guvernului României, reprezintă o jignire la inteligenţa românilor şi un pericol real pentru democraţia din România”.

Precizările AUR survin unui anunţ al deputatului Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, care a solicitat oficial, joi, “intervenţia urgentă” a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR.

Potrivit unui comunicat al deputatului transmis AGERPRES, în Romania a luat naştere “o alianţă contra naturii: socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul”.

“Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acţiune politică, formaţiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formaţiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică şi din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziţie toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, preşedintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia, precum şi tuturor eurodeputaţilor membri S&D, aducându-le în atenţie procesul de formare a unei înţelegeri între PSD şi AUR, în forul suprem al democraţiei de la Bucureşti”, afirmă Muraru.

El adaugă că, practic, PSD şi AUR sunt singurele partide din opoziţie, iar o eventuală moţiune le uneşte într-un proiect politic fără echivoc.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Spăgile de sute de milioane de euro din vămi, scandalul Blejnar și “regina” vămilor
Articolul următorBani cu dedicație din PNRR. Primarii reclamă: bugetul administrațiilor locale, redirecționat către firma magnatului Comănescu. Decizia stă în pixul ministrului Energiei