Miza noastră este viitorul, a afirmat senatorul Claudiu Târziu la finalul primei zile a conferinţei internaţionale “Acea Europă în care credem”, organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) la Palatul Parlamentului.

“Miza noastră este viitorul, deci noile generaţii ne interesează în primul rând, dar pentru a atinge această miză, pentru a îndeplini acest deziderat de a salva noile generaţii pentru a ne salva viitorul, ar trebui să câştigăm bătăliile în prezent, să învingem acum. Este viziunea noastră asupra a ceea ce va să însemne pentru noi de acum înainte Europa şi Uniunea Europeană”, a spus Claudiu Târziu, potrivit Agerpres.

El a afirmat că AUR este pentru suveranitate, nu pentru federalism, şi pentru păstrarea statelor naţionale, nu pentru globalism.

“Noi suntem pentru suveranitate, nu suntem pentru federalism, suntem pentru Uniunea Europeană, nu suntem pentru un stat federal, un suprastat cu un singur guvern, cu o singură conducere şi aceea, probabil, nealeasă. Suntem pentru statele naţionale, să le păstrăm ca atare, nu pentru globalism. Suntem pentru valori care nasc, întreţin, susţin viaţa în libertate”, a precizat senatorul AUR.

Bătălia conservatorilor, a adăugat el, este una culturală, iar acest “război cultural datează de câteva zeci de ani între neomarxism şi cei care mai ţin la tradiţie şi la conservarea valorilor adevărate”.

“Mi-a plăcut că au fost mai mulţi vorbitori care au subliniat un lucru, poate de domeniul evidenţei pentru unii dintre noi, dar nu aşa de evident pentru publicul larg, şi anume că înainte de a fi politică, această bătălie a conservatorilor este una culturală. De fapt, aş merge mai în adânc şi aş spune că este veşnica luptă dintre bine şi rău care astăzi se dă mai mult cu mijloace culturale decât altfel şi care, sigur că da, îmbracă şi aspecte politice, cu o precizare: nu cred că mai avem timp să câştigăm un război cultural, acest război cultural datează de câteva zeci de ani între neomarxism şi cei care mai ţin la tradiţie şi la conservarea valorilor adevărate, nu mai este timp pentru a câştiga acest război cultural, dar este timp pentru a câştiga bătăliile politice şi odată ajungând la puterea politică, să schimbăm pur şi simplu soarta culturii şi a mentalităţilor dominante prin intervenţie politică”, a mai afirmat Claudiu Târziu.

Senatorul le-a cerut participanţilor la conferinţă să nu renunţe “la distincţia dintre stânga şi dreapta”.

“Suntem oameni de dreapta, stânga este cea care este globalistă, în mod indubitabil este anticreştină şi aşa mai departe, iar dreapta este în mod natural cea care apără suveranitatea pentru că apără identitatea, pentru că apără valorile tradiţionale ale fiecărui popor. (…) Tradiţia este sursa noastră de inspiraţie şi sursa noastră principală de putere. Mă bucur că suntem hotărâţi cu toţii să ne ancorăm şi mai mult în ea şi s-o folosim mai mult în lupta noastră culturală şi politică”, a mai spus Claudiu Târziu.

Printre participanţii la conferinţa internaţională “Acea Europă în care credem” se află invitaţi din Polonia, Franţa, Finlanda, Spania, Israel, Italia, Belgia, Portugalia, Serbia.

Evenimentul este organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor, prin Institutul de Studii Politice Conservatoare “Mihai Eminescu”, şi se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Palatul Parlamentului.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion: „Pensiile românilor ar trebui să crească cu 1000 lei”
Articolul următorAnchetă DNA la sediul IGSU, pentru o achiziție de 5 milioane de euro. Reacția lui Raed Arafat