Președintele AUR, George Simion, a afirmat, în cadrul unui discurs susținut la Universitatea de Vară Izvoru Mureșului, că ceea ce face statul român în privința cerealelor din Ucraina ori este prostie, ori este trădare. Potrivit acestuia, în vreme ce statele din jurul României sistează importurile, statul român le dublează.

„Victor Ponta, în calitate de consilier economic al Primului Ministru, ar putea foarte bine să îl sfătuiască pe primul ministru să ceară ceva în schimb, măcar pentru dublarea cotelor de cereale. E de noaptea minții! Eu unul nu pot să-mi imaginez: ori ești prost, ori ești trădător dacă faci așa ceva. Toate țările din jur: Slovacia, Bulgaria, Polonia sistează, tu dublezi. Ai tu infrastructură? Nu portuară, că nu ai, și nu primești investiții. Măcar să îți dezvolți infrastructura, cu ocazia asta: feroviară, portuară și așa mai departe. Adică să profiți de ocazie, să crești și România”, a spus președintele AUR la Izvoru Mureșului.

Acesta a subliniat că statul român nu a făcut demersuri de 33 de ani pe lângă statul albanez pentru a recupera proprietatea de la Marea Ionică, în ciuda faptului că Victor Ponta, noul consilier onorific al lui Marcel Ciolacu și fost prim-ministru al țării, și premierul albanez Edi Rama sunt buni prieteni.

„România nu a făcut demersuri consistente pe lângă statul albanez pentru a recupera proprietatea de la Marea Ionică. O proprietate care poate însemna un consulat în zonă, poate reprezenta o punte cu acea parte a poporului român, care este încă vie. Față de vlahi, românii care trăiau odinioară în Polonia de astăzi, în regiunea Zakopane, după cum ne-a povestit la aceste cursuri de la Izvoru Mureșului la alte ediții domnul profesor Avram Fițiu, în Albania și în Grecia încă avem o comunitate vie care în familie reușește să își mențină datinile și tradițiile, în ciuda faptului că România în acești ani a avut relații bune, inclusiv la nivel de conducători.

Cu Albania, Edi Rama e bun prieten cu cel care este noul consilier al economic al premierului Ciolacu, Victor Ponta. Victor Ponta și cu Edi Rama sunt buni prieteni, dar nu s-a emis nici o solicitare în acest sens, niciun demers serios, după cum niciun demers serios nu s-a făcut nici pentru casa lui Aron Pumnul de la Cernăuți și nu se va face în actuala guvernare care e, de fapt, aceeași de 33 de ani. Ne mințim dacă credem că a fost alta”, a spus liderul AUR.

Discursul integral al președintelui AUR, George Simion:

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAplicația AUR a fost suspendată după o breșă de securitate – Datele personale ale utilizatorilor au fost expuse pe internet
Articolul următorAUR riscă o amendă de 20 de milioane de euro – Partidul lui Simion a făcut o gafă care ar putea să-l coste extrem de scump