Co-președintele AUR, George Simion, susține că noua coaliție între liberali și social democrați are loc la „îndrumarea” președintelui Klaus Iohannis, care ar scăpa în acest fel, în accepțiunea lui simion, de suspendare. 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că negocierile avansate dintre PNL și PSD pentru a forma o coaliție de guvernare au loc la îndemnul și prin mijlocirea lui Klaus Iohannis, care urmărește să își securizeze mandatul în fața demersului AUR privind suspendarea sa din funcție.

„Se invocă în aceste zile interesul național, însă miza este una mult mai simplă: dacă PSD ar fi votat alături de AUR pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, locatarul de la Cotroceni ar fi fost demis de popor și ar fi suportat o umilință fără margini. Iohannis se află acum la 14% încredere în sondajele de opinie, ceea ce arată că 9 din 10 români s-au săturat de el. Acesta este motivul real pentru care Iohannis a împins PNL în brațele PSD: ca să nu fie trimis de AUR în fața poporului român!”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„De ce îi este frică, nu scapă. Îl anunțăm pe Iohannis că AUR continuă procesul de strângere de semnături, în țară și în diaspora, pentru suspendarea și trimiterea lui acasă, și că vom convinge individual parlamentari de la PSD și PNL să ne susțină demersul în forul legislativ. Iohannis poate controla partide și lideri de partide, însă nu poate controla pe toată lumea. AUR este un exemplu în acest sens. Vom lupta până la capăt pentru a pune în fruntea țării un patriot”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPHG Consulting, firma de consultanță care a dat României un președinte, premieri, miniștri. Portofoliu de top, management și leadership
Articolul următorBlocaj: PSD și PNL nu se înțeleg pe măsurile economice. Pensiile și alocațiile, mărul discordiei