PSD și PNL se ceartă și pe măsurile economice. Nu se înțeleg pe data de la care să crească pensiile și alocațiile, PSD contrazice PNL pe impozitare progresivă vs fixă, nici pe procent.

Miercuri, reprezentanții PSD și cei ai PNL au purtat negocieri despre partea economică din viitorul guvern. Liderii celor două formațiuni au fost de acord cu o creștere de 11% pentru pensii.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că punctul de pensie și pensia minimă va fi majorată de la 800 la 1.000 de lei. „Am discutat azi că va fi mărită pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei. Punctul de pensie va crește la 11%. Pentru asta am venit cu propuneri, care vor fi discutate mâine, în discuțiile pe Muncă”.

„A rămas ca în discuțiile ulterioare, azi, mâine, poimâine, să discutăm și despre alocații. Noi am prezentat soluțiile în mare, fără a vorbi despre cote. Era vorba despre politici. Specialiștii ar urma să aplice dacă intenția anunțată de noi ar fi bună în programul de guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu, după primele discuții pe programul comun de guvernare.

 
 
Articolul precedentGeorge Simion acuză că PNL și PSD și-au dat mâna ca să îl scape pe Klaus Iohannis de suspendare: ”Vom lupta până la capăt pentru a pune în fruntea țării un patriot”
Articolul următorLa 83 de ani, George Constantin Păunescu tace și face – tranzacție uriașă