Bogdan Aurescu nu merge în Parlament să explice eșecul Schengen și situația de pe Bâstroe. Ministrul de Externe a plecat din țară exact când trebuia să dea explicații în fața deputaților cu privire la acțiunile României pentru aderarea la Schengen. Ministrul e criticat chiar din partidul din care face parte.

Ministrul de Externe – Bogdan Aurescu era aşteptat luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru dezbateri pe tema aderării României la Schengen, precum şi pe subiectul lucrărilor desfăşurate de autorităţile de la Kiev pe Canalul Bâstroe. Aurescu a aplecat, însă, în vizită oficială de două zile în Lituania.

Solicitarea AUR privind prezența domnului Aurescu la „Ora Guvernului” este tergiversată.

Antonio Andrușceac, liderul grupului AUR din Camera Deputaților: „Am înțeles dorința colegilor de a-l întreba înainte pe domnul ministru când e disponibil să vină. Am amânat cu vreo două ore depunerea pentru a doua oară a solicitării de invitare la „Ora Guvernului”. Nu ne-a răspuns, cu toate că ar fi putut să o facă de oriunde ar fi pe planetă în acest secol, în care ei ne vorbesc atât de mult despre digitizare și digitalizare. Nu a putut să îi răspundă reprezentantului Guvernului în relația cu Parlamentul, dl Săpunaru, și să spună ziua și ora la care poate veni în Parlament pentru a răspunde întrebărilor la care considerăm că trebuie să dea o informare Parlamentului și cetățenilor României.
I-am făcut invitația domnului Aurescu pentru lunea care vine. Sperăm să aibă timp pentru noi și pentru poporul român”.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentKlaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns în România – Prima oprire a avionului, la Sibiu
Articolul următorGeorge Simion, dezlănțuit la moartea lui Rudel Obreja: „Un om care a vrut să facă bine României! Și-au bătut joc de toți marii campioni ai României…”