Liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei.

„Deputații europeni din AUR au semnat, desigur, Declarația de la Praga, care stabilește valorile grupului. În plus, ca o condiție de bază pentru aderarea la Grupul ECR, liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional. Nu există nicio îndoială că Grupul ECR susține pe deplin valorile europene și Ucraina, iar prin semnarea declarației, AUR a declarat că face la fel”, a declarat pentru presa românească Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR.

Precizăm că George Simion nu a postat nici pe pagina de Facebook, nici pe site-ul său oficial textul acestei declarații cerute de Grupul ECR „ca o condiție de bază” pentru aderarea AUR la acest grup din Parlamentul European.

 
 

Simion nu a postat nici pe pagina de Facebook, nici pe site-ul său oficial textul acestei declarații cerute de Grupul ECR „ca o condiție de bază” pentru aderarea AUR la acest grup din Parlamentul European.

Liderul AUR a anunțat joi că se opune deciziei CSAT de a trimite rachete de tip PATRIOT în Ucraina și că acest sistem de apărare trebuie să rămână în România. Simion le-a cerut oficialilor români ca această decizie să fie luată după alegerea noului președinte al României în septembrie. Simon a reluat tema neutralității României.

 
 

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a scris Simion pe Facebook.

Anul trecut, același Simion critica autoritățile române și pentru sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia.

„Săptămâna asta au trecut prin Parlament legi prin care din rezervele statului se transferă combustibil tot pentru războiul din Ucraina. Și n-ar fi o problemă dacă ar fi putut negocia ceva în schimbul acestui ajutor, sprijin pentru românii din Ucraina sau revenirea la o piață reglementată a energiei măcar pentru un an – doi. Noi suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem probabil cu gaura de la covrig sau de la kurtos colac”, declara atunci Simion.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentBALOTAJ – Localitățile unde se reia votarea. Decizie AEP
Articolul următorIonel Gheorghe, destituit din funcția de coordonator AUR Dolj. Acuzații de sabotaj și dezinformare