Copresedintele AUR George Simion a sustinut, joi seara, ca decizia presedintelui Iohannis si a Guvernului Citu de a elimina purtatul mastii mastii in aer liber se datoreaza și activistilor AUR.

„Din 15 mai in Romania se va elimina obligativitatea purtatului mastii in aer liber, cu exceptia pietelor sau targurilor, si se va renunta la carantina de noapte, au decis autoritatile.

O decizie luata, fara indoiala, la presiunea milioanelor de romani satui sa se mai supuna unor masuri aberante, absurde si inutile. AUR a pledat intens, in ultimele luni, pentru eliminarea purtarii mastii in aer liber, iar anuntul de azi reprezinta o victorie uriasa pentru aparatorii libertatilor cetatenesti. O victorie care se datoreaza romanilor care nu au renuntat si pentru care va multumim din toata inima. Respect!”, a anuntat Simion pe Fcaebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat mai multe etape de relaxare in ceea ce priveste masurile impuse de pandemia de COVID-19, aratand ca incepand din 15 mai se elimina obligativitatea purtarii mastii de protectie in exterior, cu cateva exceptii, respectiv pietele, targurile si statiile de transport public.

„Prima etapa de relaxare va avea loc chiar acum, in 15 mai, deci in weekendul care urmeaza deja vom avea cateva masuri de relaxare functionale. Urmatoarea etapa este 1 iunie, pe urma 1 iulie, pe urma 1 august. Asadar, din 15 mai se elimina portul mastii in exterior, cu cateva exceptii, desigur. Raman exceptiile din exterior unde trebuie sa purtam in continuare masca, cum ar fi pietele, targurile sau statiile de transport public, fiindca in mijloacele de transport public masca va ramane obligatorie, cum va ramane masca obligatorie in spatiile din interior. Prima masura – in aer liber se renunta la aceasta masca”, a spus seful statului, joi, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCulisele statului paralel | Sorin Lavric: AUR poate ajunge a doua forță politică din Republica Moldova. Unirea are loc deja!
Articolul următorLuni, ora 21:00 – Discuții fără menajamente, cu garda jos. Realitatea PLUS cere dreptate în numele tău!