Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, spune că că Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a îngrădit nelegal libertatea religioasă a credincioșilor, prin ordinul comun din 15.02.2020, informează rtnews.ro.

Mai precis, este ordinul prin care Bisericii i s-a cerut să nu mai administreze Sfânta Împărtășanie cu lingurița unică, ci doar prin instrumente de unică folosință.

Conform deputatului AUR, fapta lui Victor Opaschi constituie abuz în serviciu. În interpelarea sa, Cladiu Târziu îl întreabă pe premierul Florin Cîțu și pe Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Gorun, „ce măsuri juridice ați dispus sau dispuneți, în prezent, împotriva acestuia”?

De asemenea, Opaschi este acuzat că „a emis și avizat acte juridice restrictive de libertate religioasă, cu încălcarea gravă a legii” și că „de la începutul pandemiei nu a inițiat nicio politică publică de protejare a libertății religioase”.

„Cum justificați menținerea sa în funcție?”, întreabă Claudiu Târziu în interpelarea sa către Premier și Secretarul General al Guvernului.

 

 

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCozmin Gușă rămâne președintele Federației Române de Judo
Articolul următorLucian Bode despre protestele sindicatelor din Poliție: ”O manifestare ce nu face cinste polițiștilor”