Cristina Iurișniți (USR) a anunțat, printr-un mesaj publicat marți, pe Facebook, că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce presa a publicat fragmente jignitoare la adresa femeilor scrise de Sorin Lavric, unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor.

Cristina Iurișniți este parlamentar si președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor și a descris noul partid parlamentar drept ”un nou val de ură, de discriminare și instigare la comportamente abuzive prin discurs care aduce atingere asupra demnității umane”:

  • ”(…) Trebuie sa reacționăm ferm și perseverent! Egalitatea de șanse și de gen este un drept fundamental constituțional dar și un angajament internațional la care România este parte pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului! În calitate de parlamentar si președinta a Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor, voi face o sesizare la CNCD pentru a transmite un mesaj clar că acest tip de mesaj nu poate fi tolerat! (…) Voi trimite o sesizare la CNCD! După Doina Pană, Vilcov, Olguta si Liviu Pop acest cetățean va trebui să afle că există legi care trebuie respectate de către noi toți (…)”, a scris Iurișniți pe Facebook.

Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, secretarul AUR, după ce presa a publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia și s-a delimitat de afirmațiile lui Lavric. Surse G4Media au declarat că Uniunea Salvați România va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru scrierile lui Lavric la adresa femeilor și romilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAUR cere viitorului Guvern să intervină de urgență în cazul tăierilor ilegale de păduri
Articolul următorCâţi parlamentari au scos partidele, în fiecare judeţ