Parlamentarii AUR au solicitat, miercuri, constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea OMV Petrom. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, deputatul George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

“AUR solicită în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o comisie de anchetă privind activitatea companiei OMV Petrom, companie la care statul român deţine 20%,” a spus Simion, citat de Agerpres.

Liderul AUR spună că formațiunea politică îi bănuiește pe reprezentanții statului român din cadrul Consiliului de Administrație că acționează în interesul companiei austriece:

„Avem suspiciuni rezonabile că reprezentanţii statului român, pornind de la cei doi reprezentanţi din Consiliul de Administraţie, continuând cu ministrul Energiei, acţionează, de fapt, în interesul companiei austriece OMV. şi în detrimentul interesului companiei din România OMV Petrom, începând cu analizarea contractului de privatizare, ducerea la bun sfârşit a comisiei de anchetă şi concluziilor din acel moment până la situaţia de fapt”, a mai declarat liderul AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentRotativa s-ar putea AMÂNA din cauza situației incerte din Rep.Moldova! Autoritățile române, în ALERTĂ
Articolul următorClubul de Presă reclamă un grav atentat