Senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte al AUR, a declarat miercuri ca partidul pe care il reprezinta se va pozitiona impotriva aderarii Serbiei la UE, sustinand ca romanilor din Valea Timocului „nu li se respecta niciun fel de drept”, „in oglinda cu drepturile pe care le au cetatenii romani de etnie sarba din Romania”.

„Acum cateva zile m-am intors dintr-o calatorie oficiala in Valea Timocului, acolo unde sunt romani zisi si vlahi, carora nu li se respecta niciun fel de drept, care nu au libertati, care nu isi pot construi biserici, care nu au activitati culturale finantate de catre statul sarb, care nu au reprezentare parlamentara, romani care nu au niciun fel de drept, in oglinda cu drepturile pe care le au cetatenii romani de etnie sarba in Romania.

Noi, AUR, vom face toate cele necesare pentru a bloca in Parlament votarea aderarii Serbiei la UE, dar pana atunci exista mai multe momente in care ne vom pozitiona impotriva aderarii Serbiei la UE. Pentru ca, asa cum si Romania a trebuit sa faca, si Serbia este chemata sa indeplineasca anumite criterii pentru a intra in UE. La acest moment, in privinta drepturilor si libertatilor acordate minoritatii romane vlahe din Valea Timocului, nu le indeplineste”, precizat Claudiu Tarziu la o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Totodata, el a anuntat ca a sesizat si Comisia Europeana pe acest subiect.

„Astazi, am trimis o scrisoare catre un vicepresedinte al Comisiei Europene, care se ocupa cu minoritatile, in care am atras atentia asupra incalcarii drepturilor romanilor din Valea Timocului. Subiectul nu este un moft al AUR, este o problema despre care nu se vorbeste cum trebuie si nu se face nimic din partea autoritatilor romane de 31 de ani. E timpul ca politica Guvernului si a Parlamentului sa se schimbe in aceasta privinta”, a conchis liderul AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”
Articolul următorSecretarul general al NATO, Mircea Geoană: “China şi-a propus să devină principala putere pe inteligenţă artificială în următorul deceniu”