Mâncăm mult mai scump și mai prost decât europenii din Vest! În România inflația este și de 3 ori mai mare decât în alte țări de pe continent. Pe lângă scumpiri, oamenii au parte și de o calitate mult mai proasta a produselor față de cele din Occident.

În timp ce rata inflației a ajuns la 16,4% în România, 12 state memnre ale Uniunii Europene au avut rata inflației între 6% și 10%.

Țările cu cele mai scăzute rate ale inflației au fost Spania, Luxemburg, Franța, Malta și Grecia.

Între timp, continuă și aplicarea dublului standard în Europa. Marile companii vând produse de cea mai proastă calitate În România față de Vest.

De exemplu, potrivit ANPC, o băutură răcoritoare se vindea sub aceeași etichetă în țara noastră, dar cu un conținut scăzut de portocale față de Franța. Băutura avea cel mai mic conținut de portocale, adică sub 5%, în trei state member ale Uniunii Europene, iar cel mai mult conținut de suc de portocale, adică 20%, se vindea în doar două state member.

România făcea parte din categoria țărilor care primea cea mai proastă calitate a produselor.

Articolul precedentRealitatea STAR s-a lansat. “Deșteptarea de seară”, cu Laurențiu Botin, de la ora 21! De luni până joi
Articolul următorIlie Bolojan, rămas fără permis în județul Satu Mare, după ce a gonit cu 138km/h! IPJ-ul a dat informații lacunare după 3 zile de la eveniment