Curtea Constituțională din Republica Moldova a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului. Hotărârea a fost pronunțată ieri, 15 aprilie, după ce a fost examinată sesizarea depusă de președintele Maia Sandu. 

„Curtea Constituțională ADOPTĂ următorul AVIZ: Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului – imposibilitatea formării Guvernului. Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial”, a menționat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, citată de Radio Chișinău.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Astfel, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, urmează să dizolve Parlamentul și să anunțe data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

Anterior, pe 30 martie, Maia Sandu, depusese la Curtea Constituțională sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentAUR a contestat la Curtea de Apel Bucureşti restricţiile impuse de Guvern în timpul stării de alertă
Articolul următorRealitatea de lângă tine: cazul social al familiei Medeleanu. Micuții care cer șansa să meargă la școală