Ioana Ramona Bruynseels, șeful Departamentului de Politici Publice al AUR atrage atenția asupra scheme guvernamentale cu cântec: Ghinion! Iată cum se scurg banii către câteva firme norocoase:

”Ghinion! Iată cum se scurg banii statului pentru industria prelucătoare, către câteva firme de apartament ‘norocoase’!

În cadrul schemei de sprijin pentru investiții minime de 3 milioane de euro în industria prelucrătoare românească (HG  959/2022), o schemă care se adresează industriei importante, au fost selectați beneficiarii. Citiți cu atenție ca să înțelegeți cum fac unii bani, nemuncind.

1) Chiar daca au fost aprobate 87 de proiecte, finantarea a ajuns doar pentru primele opt.

Iată însă câteva date despre aceste 8 companii!

– una dintre companiile care a primit finanțare este o companie cu o cifră de afaceri pe anul 2021 de 5.100 ron, cu un profit de 541 de lei, având o rentabilitate a cifrei de afaceri de 90,29%! ‼️Această companie urmează să primească ajutor de stat și să efectueze o „investiție viabilă” cuprinsă între 26,25 milioane de euro și 45 de milioane de euro‼️

– 6 din cele 8 companii au o cifră de afaceri sub 600.000 Ron (120,000 euro). Fiecare dintre aceste companii urmează să primească finantare nerambursabila și să efectueze „investiții viabile” de câte 30.000.000 de euro fiecare (valoare medie).

– numărul total (cumulat) de angajați ai celor 8 companii este de 14;

– rentabilitatea medie pentru cele 8 companii câștigătoare este de 67,2% (atingând si peste 90%, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Economiei), cu mult peste rentabilitatea firmelor cu activitate de producție (situată, în medie, între 5,2% si 17%).

Ce companii au rămas pe dinafară?!?

Fără finanțare (dar indeplinind toate conditiile de aprobare) sunt: #HolcimSA, #SilcotubSA, #VmetcoTradingAlroSA, #AntibioticeSA, #LindeGazRomaniaSA, #LibertyGalatiSA, #RomcimSA, companii mari care chiar aveau capacitatea de a realiza proiecte investitionale de peste 20 Milioane Euro.

* Evident, această schemă de finanțare definită prin HG 959/2022 se adresează TEORETIC industriei importante (cum si reiese din HG), însă, în realitate, finanțarea ajunge din nou la sinecurile celor care dictează.

Când vom fi la guvernare, AUR va opri aceste scurgeri de la bugetul statului și va direcționa banii spre investiții, educație, sănătate, așa cum e normal să fie pentru ca România să prospere și românii să o ducă mai bine!”, susține șeful Departamentului de Politici Publice al AUR pe pagina sa de facebook.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentUltima oră! Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, dar îi va fi confiscată suma de 3,4 milioane de euro
Articolul următorGeorge Simion spune că ar putea fi asasinat: ”Mă pot gândi la orice scenariu pentru că suntem al doilea partid al țării”