George Simon a anunțat în exclusivitate la Realitatea PLUS că AUR vrea să reformeze sistemul administrativ și va reduce numărul angajaților de la stat de la peste 1,2 milioane de angajați la 800 de mii. Simion spune că aceste concedieri se vor face în 10 ani. In plus, partidul propune o reformă administrativă, prin care localitățile să fie comasate și să aibă minimum 5 mii de locuitori. 

“Noi spunem 800 de euro salariul minim, dar cu 25% impozitarea muncii pentru primii 5.000 de lei. Nu este afectat bugetul de pensii si asigurari sociale in felul acesta. In valori nominal avem, tot 1.100 de lei avem si dintr-un salariu minim de 1.000 de euro.

In anul 2000, aveam 800.000 de angajati la stat. Dupa aia a venit PSD-ul. Nicu și Marcel s-au ocupat ca să avem 1,3 milioane de angajați la stat. Nu a crescut numărul de profesori si nici remuneratia lor. Medicii si asistentii sociali, nu? Polițiști la fel (…). De unde rezultă această diferență, care rezulta undeva la 500 de mii de recruiti in momentul asta (…). Aștia sunt membrii de partid de la PSD si PNL.

Pile, relatii. Ați văzut-o  pe chelnerița de la Apele Romane, da? 550 de mii de membrii de partid in administratia locala si centrala. Despre astya nu vorbeste dl Marcel.

AUR propune 12 ministere și 50 de secretari de stat și reducerea cu doua treimi a instituțiilor deconcentrate și comasarea localităților.

In 10 ani nu poți cu 50.000 de mii o data, trebuie să ajungem la 800.000 de mii, atât are Polonia”, a aratat liderul AUR, la Realitatea PLUS. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion a strâns o avere după “nunta națională”. Câți bani a încasat liderul AUR?
Articolul următorDumitru Coarnă s-a înscris în AUR, după ce a fost exclus din PSD