Deputatul Dumitru Coarnă a anunţat, luni, că s-a alăturat Alianţei pentru Unirea Românilor şi va reprezenta grupul parlamentar al acestui partid în Camera Deputaţilor. Parlamentarul a fost exclus din PSD după ce, altături de alți 3 parlamentari, în frunte cu Diana Șoșoacă, s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, după invadarea Ucrainei.

“De azi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar AUR în Camera Deputaţilor”, a spus Coarnă în plenul forului legislativ, potrivit Agerpres.

Dumitru Coarnă, deputat de Călăraşi ales pe listele parlamentare ale PSD, a fost exclus din formațiunea politică după ce a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, pe tema „Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti”. Din delegaţie au mai făcut parte senatoarea Diana Şoşoacă şi deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă.

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a spus ulterior că va propune excluderea sa, subliniind că PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe 4 mai, Alfred Simonis a anunțat că Dumitru Coarnă nu mai face parte parte din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat.

Întrebat de News.ro despre motivul audienţei pe care a avut-o împreună cu alţi trei parlamentari la ambasadorul rus Valery Kuzmin, deputatul Dumitru Coarnă a explicat că a fost „folosită diplomaţia”, iar mesajul era de a încerca să fie evitat un război.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentProgramul de guvernare al AUR, prezentat în EXCLUSIVITATE, la Realitatea PLUS. George Simion vrea REFORMĂ din temelii – Ce planuri are
Articolul următorMedicii își dau DEMISIA din contractele suplimentare de gărzi: va fi HAOS în spitale! Angajații din Sănătate, la un pas de GREVA GENERALĂ