Liderii AUR și USR-PLUS au negociat scenariul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Cele două formațiuni au împreună 122 de semnături, suficiente pentru a iniția o moțiune, iar dacă alte negocieri nu se materializează, textul ar putea fi depus chiar luni în Parlament. 

“Am avut o discuție cu Ionuț Moștenau (liderul deputaților USR-PLUS) în sensul de a strânge semnături de la toți parlamentarii care vor să-l vadă pe Cîțu plecat. (…) Nu e important textul, oricine poate redacta o moțiune, important este să cadă Florin Cîțu săptămâna viitoare.” a declarat George Simion.

Potrivit calculului prezentat de liderul AUR, în scenariul moțiunii, formațiunea sa are 42 de voturi, USR-PLUS 80, iar PSD 60.

“Am putea să o depunem luni, la prima oră. Noi am venit cu o soluție de echilibru și ne adresăm tutor parlamentarilor care vor să-l vadă pe Cîțu plecat, dar se pare că aici e vorba de influența președintelui Klaus Iohannis asupra partidelor politice.”, a mai afirmat liderul AUR.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, a confirmat discuțiile cu AUR, afirmând că partidul său discută cu oricine susține ideea că Florin Cîțu trebuie să părăsească guvernul. 

 
“Poziția USR este foarte clară și fermă și a fost comunicată aseară. Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR-PLUS pentru a conduce aceste Guvern. Cerem Coaliției o întâlnire în cursul zilei de astăzi, înțelegem că mâine vom avea o ședința. Premierul trebuie să facă un pas în spate, și-a dovedit limitele, cerem PNL o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm cu această structura ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, să facem tot felul de trocuri. Avem o structura a guvernului, a coaliției, așa va rămâne. Am discutat cu toate partidele politice, USR-PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari. Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă avem o varianta de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură, rămâne să discutăm despre text. Aș vrea să nu ajungem aici, asta depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu. Sper să continuăm cu un nou premier PNL, să continuăm cu un ritm accelerat”, a declarat Moșteanu.
 
Articolul precedentPremierul, asaltat de 3 moțiuni: Barna și Simion au negociat căderea lui Florin Cîțu
Articolul următorCulisele statului paralel | De ce nu demisionează miniștrii USR-PLUS și cum explică alianța cu AUR