Șeful Armatei Române, fostul comandant al Armatei Americane în Europa, generali-cheie și cercetători NATO se întâlnesc în Capitală să vorbească despre pericolul pentru România în cazul războiului din Ucraina. La activitate vor participa aproximativ 60 de specialiști cu expertiză recunoscută în domeniul securității din țară și din străinătate.

 

La întâlnirea de astăzi se va discuta despre securitatea națională, dar și despre strategia și pregătirea militară în contextul războiului din Ucraina, care a ajuns la ziua 265

Generaul american în retragere Ben Hodges va fi prezent la eveniment. Înaintea participării, acesta a postat un mesaj pe Twitter, în care a spus că odată cu eliberarea Hersonului, armata ucraineană va lovi cu rachete Himars inclusiv spre Crimeea, care este în raza sa de acțiune. 

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov recunoaște aceste negocieri dintre SUA și Rusia, de la Ankara, și spune că sunt la inițiativa americanilor. 

Articolul precedentDeputatul AUR Dan Tanasă: “Noiembrie 1987, la Braşov, a fost despre curaj şi despre demnitate”
Articolul următorDeputatul AUR Dumitru Focşa: ”Luaţi exemplul vă rog de la Dobrogea, şi vedeţi că în dragoste se poate trăi frumos”