Deputatul AUR Dan Tanasă afirmă că Revolta Anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987 a fost un gest de curaj şi demnitate al poporului român.

“Noiembrie 1987, la Braşov, a fost despre curaj şi despre demnitate. Despre curajul de a te ridica împotriva unui sistem criminal şi despre demnitatea de a sta drepţi în faţa propriilor opinii. Sunteţi un exemplu că poporul român a avut, de-a lungul timpului, şi curaj şi demnitate atunci când a fost nevoie, nu toată lumea a tăcut în faţa sistemului opresiv criminal, comunist şi vă felicităm pentru asta. 35 de ani de la acele evenimente sunt cred şi un bun prilej de reflecţie. Cum au respectat cei care au condus după 1990 ţara asta, cum au respectat jertfa fiecăruia dintre voi. Mulţi dintre voi aţi făcut puşcărie, aţi fost deportaţi, bătuţi”, a subliniat Tănasă, în şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată comemorării a 35 de ani de la Revolta Anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987, potrivit Agerpres.

El le-a cerut reprezentanţilor coaliţiei de guvernare să acorde din nou indemnizaţiile reparatorii celor care au avut curajul să se ridice împotriva sistemului comunist, în noiembrie 1987.

” În final, îmi doresc şi îi rog pe cei care conduc această şedinţă solemnă, să invite măcar un membru al asociaţiei să vorbească plenului şi fac un apel către reprezentanţii coaliţiei de guvernare să respecte o lege care este în vigoare acum şi să le acorde din nou o indemnizaţie, că înţeleg că s-a întrerupt acordarea indemnizaţiilor, să se acorde indemnizaţiile conform legii, acele indemnizaţii reparatorii”, a concluzionat vorbitorul.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAnchetă DNA la sediul IGSU, pentru o achiziție de 5 milioane de euro. Reacția lui Raed Arafat
Articolul următorÎntâlnire crucială pentru SECURITATEA României: generalii-cheie pun la punct PLANUL DE APĂRARE a țării