Dacă atacurile politice sunt înțelese în cheie electorală unele texte de presă nu pică deloc bine conducerii partidului. E și cazul unui editorial din Revista 22, unde autoarea,  o jurnalistă din Timișoara, acuza AUR că tace pe tema dezmembrării României de către fosta URSS.

“Şi cei din AUR, şi Diana Şoşoacă – autodeclamaţi patrioţi, cu discursuri fornăitoare despre glie, neam, tricolor, suveranitate (doar raportată la relaţia cu UE) – au tăcut mâlc, „uitând” să spună electoratului propriu şi admiratorilor aplaudaci de pe reţelele de socializare că în 26 iunie 1940 România primea ultimatumul sovietic pentru cedarea Basarabiei, Bucovinei de Nord şi ţinutului Herţa, că în 28 iunie acelaşi an, URSS dezmembra România, anexându-și teritoriul românesc dintre Prut şi Nistru, ca efect al Pactului încheiat în august 1939 între Stalin și Hitler. „Patrioţii” aurarila unison cu cei şoşocari se luptă cu „oculta”, cu globaliştii, cu „Occidentul decadent”, cu alogenii. Nici unii, nici alţii nu au scos un cuvând însă despre confiscarea şi sovietizarea acestui teritoriu românesc, un subiect care nu e pe placul Moscovei…, acuză sursa citată.

George Simion se apără și spune că la mijloc e vorba de un fake news

Continuarea acestui FakeNews mă dezamăgește și, totodată, mă intrigă maxim, putând să îl cataloghez ca o nesimțire dat fiind faptul că se putea verifica informația. Am publicat chiar pe pagina mea de Facebook luarea de cuvânt cu ocazia zilei de 28 iunie, am scris aici, pe site, despre acest aspect, dar misiunea trolilor este una clară: să ne denigreze, să mintă despre noi. De ce? Răspunsul este clar: le este frică de noi, scrie George Simion pe blogul său.

Reiau ideea și vă spun că dincolo de minciunile și dezinformările la care revista GDS-ului și scribii afiliați precum Melania Cincea se dedau, am o veste bună: pe 28 iunie 2023 am trecut prin parlament inițiativa parlamentarilor AUR de a înființa Muzeul Memorial Golgota Bucovinei.

Muzeul va aduce în atenția publicului istoria, cultura și tradițiile locuitorilor români din Bucovina, supraviețuitori sub diverse stăpâniri, prin organizarea unui departament de documentare-bibliotecă care sa dețină colecții de cărți, publicații si cataloage, studii de specialitate, monografii, albume, fotografii, alte documente și care să se ocupe de studierea, colecționarea, conservarea, etalarea și punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul.

De asemenea, se vor realiza, în condițiile legii, un Monument-memorial în memoria victimelor rezistenței anticomuniste din Bucovina cu spații expoziționale tematice și un Paraclis și celulă în circuit de vizitare la fosta închisoare Suceava.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCine ar putea candida la prezidențialele din 2024: nume-surpriză. S-a dat deja startul pentru fotoliul de la Cotroceni
Articolul următorMarius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, despre măsurile economice ale lui Ciolacu: ”Agricultura în faliment și un sector al construcțiilor făcut țăndări”