Liderul AUR, George Simion, are interdicție de a intra în Ucraina până în anul 2024. Informația a fost confirmată de Serviciul de Securitate al Ucrainei, la solicitarea jurnaliștilor de la Podul.ro.

În cadrul documentului este menționat faptul că cei trei ani ar expira în luna martie 2024. Potrivit mai multor surse, întâlnirile liderului AUR cu agenții rușilor din Cernăuți ar fi motivul principal pentru care acestuia i s-a aplicat interdicția de intrate în Ucraina.

”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, prevede ordinul. Potrivit presei ucrainene, cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă interdicția va fi cel mai probabil prelungită.

George Simion neagă întâlnirile cu spionii ruși

Liderul AUR, George Simion, susține că a fost de mai multe ori la românii din Cernăuți, dar niciodată nu a avut contacte cu serviciile secrete rusești. El arată că pe vremea respectivă nu era lider politic, era tânăr, iar rușii nu ar fi avut niciun interes să îl racoleze.

”Odată spun ei că în anii studenției mele aș fi fost la Cernăuți și la Cernăuți m-am văzut cu șeful unei rezidențe, aceiași dezinformare ventilată și acum vreo două săptămâni. Am venit și acum două săptămâni și v-am spus: Nu s-a întâmplat acest lucru!

De fiecare dată când am fost la românii din Cernăuți, români pe care Klaus Iohannis nu i-a vizitat niciodată, m-am văzut doar cu românii din Cernăuți, cu comunitatea românească care este discriminată, care nu are dreptul la școli, nu are dreptul la biserică. Și pentru faptul că am luat apărarea acestor români, că am vorbit despre adevărul istoric, că am vorbit despre canalul Bâstroe și nelegiuirile pe care Ucraina le face pe Canalul Bâstroe, că acum vorbesc și cineva trebuie să ia apărarea agricultorilor români, poate că lucrurile astea i-au deranjat pe cei care ventilează propaganda oficială”, a declarat George Simion, la un post TV.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPreşedintele AUR, George Simion, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului: “Avem o calitate slabă a corpului diplomatic, foarte slabă”
Articolul următorAlegeri 2024. Miron Mitrea: “Marcel Ciolacu o va pune pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei”. CIFRELE FABULOASE care dovedesc potențialul