Fostul deputat român Cristian Rizea, reținut la Chișinău în noiembrie 2020 și eliberat din închisoare chiar de Paște, pe 2 mai, face o serie de dezvăluiri care cutremură scena politică din Republica Moldova și au ecou pe plan internațional! 

Cristian Rizea continuă seria dezvăluirilor explozive! Potrivit fostului deputat, a fost la un pas de a ajunge în Parlamentul Republicii Moldova, ca deputat, chiar înainte de alegerle din februarie 2019. Totul, cu concursul oligarhului Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), anchetat în dosarul “furtului miliardului” din sistemul financiar-bancar moldovenesc.

“În august 2018, la o întâlnire, Plahotniuc mi-a propus un post de deputat pentru alegerile din februarie 2019. Mi-a spus: “Mă uit acum în ce raion poți candida”. Atunci, am lăsat-o în coadă de pește, n-am zis nici da, n-am zis nici nu. Am spus că aș vrea să rezolv problema cu justiția, ca să nu devin o pată pe imaginea partidului”, spune Cristian Rizea.

În plus, Cristian Rizea face apel public către procurorul general, Alexandru Stoianoglo, să facă publică înregistrarea întâlnirii respective. 

“Plahotniuc înregistra totul! Să arate înregistrarea! Nu vorbim așa, să nu stăm degeaba”, mai spune Rizea. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis a eliberat din funcție doi procurori
Articolul următorFlorin Cîţu: Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar cu respectarea distanțării pe plajă