Copreședintele AUR Claudiu Târziu îi acuză pe președintele Klaus Iohannis și partidele care au făcut parte din Coaliție că fac jocuri politice iresponsabile, prin care dovedesc o nepăsare criminală, în actualul context al crizei sanitare de proporții.

Invitat la Legile Puterii de la Realitatea Plus, Târziu a afirmat că n-a fost foarte surprins de eșecul primelor negocieri privind formarea unui guvern condus de Dacian Cioloș. Ce-l îngrijorează pe politicianul din Opoziție este însă poziționarea șefului statului.  

“Mi-a devenit limpede, după întâlnirile de la Cotroceni, că nici președintele nu știe ce se va întâmpla, toată lumea a sperat că el are un plan pentru care a încurajat această ruptură.

Nu, niciunii dintre cei care au guvernat în ultimii 2 ani nu au niciun plan, nicio soluție și încă se joacă, după opinia mea. În mod evident, clar pentru toată lumea, Dacian Cioloș nu are cum să obțină o majoritatea parlamentară”, a afirmat politicianul.

Pe de altă parte, consideră Târziu, prelungirea și agravarea crizei sanitare, peste care se suprapune cea economică, prin strategii cărora le lipsește urgența, ridică semne de întrebare în legătură cu legitimitatea scopului urmărit.

“Este prima dovadă clară că președintele Klaus Iohannis încearcă limitele Constituției, le forțează până aproape de încălcare, pentru că nu ține cont de obligația de a veni cu soluții viabile și rapide, nu irealizabile. Prin desemnarea lui Dacian Cioloș ai efectiv impresia că se încearcă prelungirea șederii lui Florin Cîțu la Palatulu Victoria. (…) Nu știm de ce, noi asta vrem să deslușim, de ce ce încearcă păstrarea lui pentru cât mai mult timp la Guvern?” a declarat copreședintele AUR, invitat la “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea din AUR