Autoritatea Electorală Permanentă a deschis un dosar de control pentru cheltuielile și veniturile formațiunii AUR, condusă de George Simion.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dispus, din 1 septembrie, un control privind modul în care au fost obţinute veniturile Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) şi legalitatea cheltuielilor efectuate de această formaţiune politică, a anunţat, vineri, preşedintele instituţiei, Toni Greblă.

El a declarat pentru Agerpres că decizia controlului a fost luată în urma unor sesizări primite de AEP şi a unor articole în presă despre activităţi ale AUR.

Greblă a precizat că verificarea va dura aproximativ două săptămâni.

“Dacă cheltuieile efectuate sunt în conformitate cu prevederile legii, este în regulă (…). Toate veniturile obţinute pe căi nepermise de lege, toate cheltuielile efectuate în afara cadrului legal, pe de-o parte se confiscă şi se aplică o amendă contravenţională pentru fiecare încălcare a legii”, a spus Toni Greblă.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a menţionat că amenda poate ajunge până la 50.000 de lei. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion: Am văzut tragediile în azilele groazei, la Botoşani, la 2 Mai, la Crevedia… Toate au un numitor comun – conducerea PSD de 33 de ani a ţării
Articolul următorSărbătoare cu scandal la Țebea: Comemorarea lui Avram Iancu, confiscată de AUR – Scandări și Huiduieli – Jandarmii, pregătiți săă intervină