Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi premierului Nicolae Ciucă să-şi asume afirmaţia potrivit căreia preşedintele AUR, George Simion, ar fi “trompetă rusească” şi “să ia măsuri responsabile”.

AUR susţine că, în situaţia în care un ministru al Guvernului are cunoştinţă despre agenţi de influenţă ai unei puteri străine, acesta are obligaţia de a informa autorităţile competente şi de a proteja interesele României.

“Se insinuează că aş fi agentul unei puteri străine, eu, care lupt din liceu pentru reîntregirea Basarabiei cu Patria-Mamă şi recâştigarea demnităţii României. Aştept nişte dovezi şi o acţiune responsabilă. Doar nu ne jucăm aşa, cu vorbele. Ministrul Energiei este obligat legal să facă anumite demersuri. De asemenea, premierul Ciucă trebuie să se hotărască dacă mai girează mult afirmaţiile şi acţiunile acestui om. Nu de altceva, dar ar putea fi acuzat de complicitate”, a declarat George Simion, citat într-un comunicat al AUR transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit AUR, ministrul Energiei l-a numit de mai multe ori pe George Simion “trompetă rusească”, ultimul incident având loc cu o zi în urmă, când acesta l-a întrebat dacă a fost trimis de Vladimir Putin la Viena. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentTensiuni maxime la Guvern pe introducerea noilor taxe – Negocieri reluate cu mediul de afaceri
Articolul următorPatriarhia: Biserica nu militează pentru interzicerea “totalitară” a avortului, ci încurajează aducerea pe lume a fiinţei umane