IPJ Covasna a anunțat sâmbătă seara că polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite și mai multe inscripții. Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii. Partidul AUR remarcă ironic faptul că steagul Ungariei a fost pictat sub coada calului, dar în același timp cataloghează gestul ca fiind unul „abject”.

“Acționând cu siguranță noaptea, ca „patrioții”, la adăpostul întunericului, niște indivizi au profanat statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului Sfântu Gheorghe, Covasna. Ei au scris pe soclul statuii „Trianon 1920” și au desenat steagul Ungariei. Nu știm cine sunt autorii fizici ai acestui gest abject, dar știm cine sunt autorii lui morali: acei politicieni care de ani de zile exprimă atitudini revanșarde, extremiste, care pun la îndoială calitatea de stat unitar a României, după care tot ei acuză de extremism AUR și pe oricine îndrăznește să le bată obrazul.

Oricum, un lucru putem remarca: indivizii sunt atât de „inteligenți” încât au vopsit steagul Ungariei sub coada calului lui Mihai Viteazul. Mâna șovinistului… adevăr grăiește!”, au precizat reprezentanții partidului AUR.

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCulisele statului paralel | Lucian Duță, dezvăluiri incendiare despre implicarea SRI la CNAS și rolul Irinei Socol – Informațiile de pe stikul predat
Articolul următorCulisele statului paralel | Informații BOMBĂ despre asasinatul de la Arad. Legăturile lui Ioan Crișan cu lumea politică și Florian Coldea