AUR cere demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu, dar și a ambasadorului de la Budapesta. Claudiu Târziu îi acuză pe aceștia că ar fi semnat pe ascuns o declarație comună pentru susținerea comunității LGBTQ+ din Ungaria, după marșul Budapest Pride organizat săptămâna trecută. Liderul AUR susține că minitrul de Externe ar fi acționat conspirativ și nu a ținut cont de tradițiile și valorile moral creștine ale românilor. 

Liderul AUR – Claudiu Târziu cere demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu. Reacția liderului de partid a venit după ce România a semnat o declarație comună de sprijin pentru comunitatea LGBTQ+ din Ungaria. 

„Este pentru prima oară când România semnează o astfel de declarație, și nu oricum, ci pe ascuns. Opinia publică nu a aflat decât la câteva zile distanță despre această decizie. Ministerul Afacerilor Externe a depășit astfel o linie roșie, pentru că a acționat conspirativ și nu a ținut cont de identitatea, tradițiile și valorile moral-creștine ale românilor.

În toate sondajele de opinie, românii se opun recunoașterii acestei ideologii, așadar, Ministerul Afacerilor Externe a acționat împotriva intereselor naționale ale României. Cer public demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu și schimbarea ambasadorului român de la Budapesta, care putea să aibă demnitatea să spună „nu, nu sunt de acord cu așa ceva” și să ceară retragerea sa de la post. Nu a făcut-o”, a transmis Claudiu Târziu prin intermediul unui comunicat de presă.

În timp ce Polonia, aliat al SUA, nu a semnat această declarație care ar fi incriminat-o, România a semnat un text prin care se incriminează singură. Astfel, reprezentanții României au semnat un text care incriminează majoritatea celor pe care pretind că-i reprezintă, dat fiind că toate cercetările sociologice arată că românii susțin căsătoria între un bărbat și o femeie, precum și faptul că un copil nu poate avea decât o mamă și un tată, nu altfel de combinații”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții AUR.

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSenatorul Claudiu Târziu cere audierea generalului SRI Anton Rog: ”În orice stat de drept, astfel de afirmații conduc automat la evacuarea unui asemenea personaj”
Articolul următorAUR își lansează lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din 2024 – Ce nume vor fi pe listă