Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a depus o inițiativă legislativă pentru a stopa finanțarea partidelor politice din bani publici. Prin această măsură a partidului AUR se va face o economie la bugetul de stat în valoare de 50 de milioane de euro anual.

„A fost depusă la Senat inițiativa legislativă privind stoparea finanțării partidelor, că tot zice dnul Cîțu că nu sunt bani! Ia, să vedem acum cine ține cu românii? Din banii pentru partide se pot face investiții importante în Educație, Sănătate, Agricultură!”, a comentat senatorul Rodica Boancă, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

52.000 de euro pe zi, aceasta este uriașa sumă pe care a primit-o anul acesta Partidul Social Democrat de la statul român, în contul subvenției pentru formațiunile politice parlamentare.

52.000 de euro pe zi am plătit cu toții, fiecare român, pentru ca PSD să ne dea viața peste cap în lupta sa împotriva unei justiții independente.

Finanțarea partidelor politice din România a explodat în 2018, după ce legea a fost schimbată la inițiativa deputatului PSD Mihai Drăghici.

Scopul inițial al acestei alocări de fonduri către formațiunile parlamentare – eliminarea clientelei de partid, care finanțează aleșii contra unor beneficii ulterioare – nu a fost de fapt atins. Bugetul de stat este la fel de spoliat, doar că acum acest lucru se întâmplă prin alocare directă, fără bătăile de cap și riscurile penale ale contractelor comerciale aranjate.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentLucian Bode despre protestele sindicatelor din Poliție: ”O manifestare ce nu face cinste polițiștilor”
Articolul următorAmendamentele depuse de AUR la buget: Mai puțini bani pentru serviciile secrete și președintele Iohannis