Negocieri intense și înțelegeri subterane între PSD și PNL, cu girul Mai-marelui de la Cotroceni. Până mai ieri, PNL scuipa venin în ochii social-democraților. Astăzi, sunt gata să bată palma pentru a forma Guvernul. Finalul? Total previzibil: fă-te frate cu dracul până treci puntea! 

 

Guvernul a intrat în chinurile facerii. Zile în șir, principalii actori pe scena politică s-au strâns pentru a pune la cale strategia guvernării. Formula câștigătoare pare a fi, cel puțin până în acest moment, o alianță PSD-PNL (și UDMR), cu binecuvântarea tartorului de la Cotroceni. 

Rând pe rând, social-democrații și liberalii s-au pălmuit în ministere după reguli și principii numai de ei știute. Au cerut, au negociat și au pierdut și unii, și alții, dar niciunii nu par să abandoneze. 

Niciodată să nu spui niciodată! – este o carte mult prea jucată în politica dâmbovițeană. Și niciodată nu dă greș! 

Un teatru ieftin. Actorii, și mai ieftini.

Iată un scurt remember al frecușului de trei parale. În rolurile principale, Rareș Bogdan, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Klaus Werner Iohannis, în rol secundar. 

Rareș Bogdan: Nu îi primiți în partidul nostru! Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD! (8 august 2019)

Cîțu: Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie “VOTAȚI PSD”. PSD va rămâne cel mai mare inamic al PNL. (25 septembrie 2021)

Iohannis: Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. (29 aprilie 2020)

După câteva zile de imoralitate politică și acțiuni fără scrupule… 

Ciolacu: Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. Printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. (4 octombrie 2021)

România: țară în stare de asediu. Panica domnește printre cetățeni. Primiți decretul oficial.

În tot acest timp, românii s-au strâns și se uită… ca după mort.

Sfârșitul? În materialul video de mai jos: 

Articolul precedentGeorge Simion, lovitura de imagine pentru Iohannis: A strans semnaturi pentru demiterea presedintelui in centrul Sibiului
Articolul următorScenariul care dinamitează guvernarea: numai Cîțu sau Ciolacu pot fi PREMIERI. De ce varianta CIUCĂ este de evitat – semnal de alarmă