Trei explozii violente, urmate de flăcări imense, au avut loc sâmbătă seara la o stație GPL care functiona ilegal. Cazul s-a dovedit cu adevărat o catastrofă. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri. O persoana murit după ce a făcut infarct, iar numărul răniților depășește 50. Cei mai mulți sunt pompieri, iar 10 dintre ei sunt intubați și vor ajunge in spitalele din străinătate.

Este cea mai gravă intervenție după tragedia din clubul Colectiv, din 2015. După 8 ani de la aceasta nenorocire, România încă nu are centre de arși și nici unități de recuperare medicală a pacienților care au suferit arsuri severe.

Autoritatile fac apel la populației să doneze sânge pentru salvatorii răniți la Crevedia. Intre timp, premierul si președintele cer o ancheta pentru a se descoperi vinovații, mai ales după ce s-a descoprit că depozitul respectiv funcționa fără autorizații.

Primii doi pompieri răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia, transmite News.ro.

Potrivit MApN, cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan va decola la ora 08.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.
Articolul precedentAplicația mobilă a Alianței pentru Unirea Românilor a fost suspendată. Autoritățile au început o anchetă
Articolul următorLiderul AUR, George Simion: „Tragedia de la Crevedia putea să fie evitată”