Tribunalul București a anulat procesul verbal al Congresului extraordinar al AUR din martie 2022, la care George Simion a fost ales președintele formațiunii. Contestația a venit din partea unui parlamentar, fost membru AUR. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Solutia pe scurt a fost postată pe portalul instanțelor.

Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Anulează Decizia nr. 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Anulează Procesul verbal al Congresului extraordinar al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor din data de 27.03.2022. Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Cel care a atacat în instanță rezultatele congresului este deputatul Ciprian Ciubuc, exclus din AUR anul trecut.

De altfel, Tribunalul București a anulat și excluderea acestuia din partid, pe motiv că s-ar fi încălcat statutul AUR..

George Simion a fost ales preşedinte la Congresul extraordinar al AUR din martie 2022.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion răspunde atacurilor lui Grindeanu: E omul SRI din PSD și primul care l-a trădat pe Dragnea
Articolul următorGeorge Simion susține demersul Realitatea PLUS împotriva preluării resurselor de către compania OMV: “Este o campanie absolut necesară”