Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) e de părere că mafia austriacă a pădurilor din România are susținere puternică la vârful Puterii din România. Ramona Ioana Bruynseels, coordonatorului Departamentului de Politici Publice al AUR susține că ”austriecii și alții trebuie puși la respect” și că România trebuie să facă tot ce este omenește posibil să își protejeze aurul verde:

”Caracatița din spatele mafiei pădurilor. Vom spune adevărul despre interesele politice.

Austriecii și alții nu ar putea face ce vor ei cu pădurile noastre dacă nu ar fi susținuți de oameni sus puși de la noi.

Atât la nivel central cât și local, îmi este din ce în ce mai clar că există o caracatiță construită cu mulți bani și interese care știe că, la orice oră, dărâmă pe oricine îi stă în cale.

La București se învârt interesele de miliarde, pe plan local, Directorii Direcțiilor Județene Romsilva sunt numiți politic. La comanda cui credeți că răspund?

Ineficiența sistemului, faptul că noi nu avem trasabilitatea lemnului din momentul în care copacul este tăiat și până la vânzare, ne lasă fără dovezi și pârghii de acțiune. Noi nu știm ce formă ia bușteanul, dacă acesta se vinde brut sau ca produs finit. Și atunci, vă dati seama că nu avem nici fiscalitate reală în acest sector…Softurile achiziționate pentru asta stau nefolosite, așteptând să vină cineva interesat cu adevărat să găsească soluții.

Aflu totodată că se taie mulți copaci “bolnavi”. Dar nu știe nimeni care sunt criteriile legale, prin care cineva poate să evalueze dacă un copac e bolnav cu adevarat – deci e firesc să mă întreb: oare câți copaci sanatosi or fi tăiați ca ‘bolnavi’?

Una peste alta: gestionarea pădurilor României are nevoie de urgente îmbunătățiri. Austriecii și alții trebuie puși la respect. Aurul nostru verde trebuie protejat nu doar de cei din afară ci și de cei din interior. Cine poate face asta? PSD/PNL/UDMR?!?

Nici vorbă.

Eu m-am înscris în AUR tocmai pentru că sunt convinsă că vom face lucrurile să meargă mult mai bine! Și nu vom mai permite să se joace unii și alții cu pădurile noastre, așa cum vor ei!”, susține ea pe pagina personala de Facebook.

 

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentŞeful AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a demisionat din funcţie
Articolul următorȘeful ANAF, despre sfidarea OMV: „Toate companiile sunt egale. Dacă vor încerca să facă inginerii financiare, nu vor putea scăpa”