Cristian Terheș, candidat al Alianței PNCR – AUR la Parlamentul European, a explicat, într-un interviu, una dintre problemele esențiale depistate la nivel naţional, dar și european, unde omul politic intervine în domenii ce ar trebui lăsate exclusiv specialiştilor.

“Toată lumea vorbeşte acum despre dioxidul de carbon. Am văzut că se dau miliarde de euro pentru înmagazinarea dioxidului de carbon în pământ. Este o absurditate. Dioxidul de carbon este cel mai bun fertilizator pentru plante, îngrăşământ natural. Să vă uitaţi. Sunt acum fel şi fel de sisteme. Ai nişte sere, de exemplu, unde nu intră om, că altfel mori, unde efectiv se bagă dioxid de carbon. Apoi, prin procesul de fotosinteză, fără azotat, fără nimic, plantele cresc mai repede. 

Unde ajung oamenii politici să-ți intre pe genul acesta de teme, care chiar ar trebui lăsate pe mâna experților, pe mine unul mă sperie. Mă sperie genul acesta de societate. 

Am văzut ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, unde îți vine von der Leyen sau nu ştiu ce ministru care îți spune “Domne, asta e adevărul. Nu ai voie să te abați de la el”. Stai domne, că nu-i chiar aşa. Nu poate nimeni să explice de ce 0,04% din atmosferă, în cazul dioxidului de carbon, îți produce acest efect de seră. Ok, sa presupunem că îți produce şi accept, să zic, premisa. Eu văd ce spune o parte şi ce spune cealaltă. Poziția mea pe chestiunea cu emisiile de gaze este că nu poţi distruge societatea şi modul de a trăi pe care îl avem în prezent, în baza unei astfel de utopii. Dacă vă uitaţi, vor să oprească sobele cu lemn. 

Nu poţi să te mai încălzești cu gaz pentru că plătim mai mult. Am întrebat care e soluția și ne-au zis “vă încălziți cu energie electrică”. Foarte bine, dar pe ce produci energie electrică? “Pe energie regenerabilă”. Ok, cum se produce respectiva energie? “Pai, prin eolian şi solar”. Foarte bine, dar ce te faci dacă nu bate vântul sau nu ai soare afară? Acum vor să bage şi energia nucleară într-un registru în care nu e verde”, a spus Cristian Terheș, la un interviu dcnews.ro.

Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR, CMF 41240016

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, mesaj trașnant: Arătați-mi pe cineva din AUR care are poze cu Florian Coldea și mâine îl dau afară din partid!
Articolul următorSorin Roșca Stănescu își declară public susținerea pentru Vicențiu Mocanu în cursa pentru Primăria Râmnicu Vâlcea