Parlamentarii AUR au depus, joi, în Senat, un proiect de lege pentru instituirea unei zi naționale pentru familiile cu trei sau mai mulți copii.

„Se declara ziua de 28 octombrie ca Ziua nationala a familiilor numeroase. In intelesul prezentei legi, prin familie numeroasa se intelege familia cu trei sau mai multi copii.

Ziua nationala a familiilor numeroase poate fi marcata de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, de catre persoanele fizice sau persoanele juridice, precum si de catre societatea civila, organizatiile nonguvemamentale, biserici, parohii si alte lacasuri de cult, impreuna sau separat, prin organizarea de manifestari publice, evenimente si actiuni socio-culturale autorizate conform legii”, prevede proiectul de lege.

Propunerea legislativă menționează posibilitatea ca autoritățile să poată oferi „sprijin material si/sau logistic”  pentru aceste evenimente.

„Familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrata a tarii, la sustinerea natalitatii si la redresarea demografica a oricarui stat, ocupandu-se de ingrijirea si educarea viitoarelor generatii de forta de munca. Ele trebuie sa beneficieze de recunoastere sociala oficiala si de o politica de sprijin adecvata, astfel incat accesul lor la bunuri si servicii sa fie imbunatatit si sa nu fie discriminate ori dezavantajate in raport cu celelalte familii mai mici”, afirmă inițiatorii.

O asemenea initiativa a fost deja implementata de catre parohia ortodoxa romana „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Jarile de Jos, care a organizat Prima editie a Zilei Familiei Numeroase, in data de 28 octombrie 2020, zi la care Biserica Ortodoxa Romana ii cinsteste pe Sfintii Mucenici Terentie si Neonila, sotia sa, si pe cei sapte fii ai acestora, martirizati pentru credinta lor. Ziua Familiei Numeroase a fost dedicata familiilor din parohie care au mai multi copii si a pus in valoare determinarea si eforturile acestora de a depsai orice greutati. De asemenea, parohia a decis acordarea unei burse lunare unui copii din Romania provenind dintr-o familie numeroasa, pentru a-l sprijini sa poata beneficia de acces la resurse educationale mai bune”, se mai arată în expunerea de motive.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPrințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Mesajul Familiei Regale a României
Articolul următorMiron Mitrea, despre REMANIEREA a 9 miniștri din Guvern: „Acest guvern nu mai are de trăit mult. Știu și ei asta”