Actorul Mugur Mihăescu, candidat al AUR pentru alegerile europarlamentare, şi-a exprimat dezaprobarea, joi, în cadrul unei conferinţe de presă a AUR Giurgiu, faţă de amplasarea unui incinerator de deşeuri biologice în municipiul Giurgiu.

Mihăescu a arătat că dacă tot trebuie făcută o astfel de investiţie, aceasta să fie realizată în afara oraşului.

“Doamne fereşte de ceea ce se poate întâmpla de la o unitate ca asta pusă între case. Dacă tot trebuie să dai locuri de muncă şi să arzi deşeuri, ia-o şi pune-o în afara oraşului, să nu afecteze pe cineva! Noi putem să facem şi interpelări, dar putem să interpelăm cât dorim pentru că la toate amendamentele pe care le-am pus, chiar şi acum, cu moţiunea de cenzură (răspunsul este n.red.): ‘dacă e de la AUR, nu o facem!'”, a afirmat Mugur Mihăescu.

Şi preşedintele AUR din municipiul Giurgiu, Sorin Ruse, a declarat că în cazul incineratorului din municipiul Giurgiu “se joacă teatru” pentru că tot cei care au aprobat acest obiectiv, protestează acum împotriva acestuia.

“Suntem împotriva incineratorului, nu putem să facem experimente în acest sens, nu are ce căuta un asemenea obiectiv industrial în apropierea locuinţelor şi a oraşelor. Eu nu cred că există o ţară, în Europa, unde să fie un asemenea obiectiv în oraşe. La Giurgiu se joacă un teatru ieftin pentru că au protestat împotriva deciziei de a construi un incinerator la Giurgiu şi partide politice care se află la guvernare. Împotriva cui au protestat? Împotriva propriilor decizii luate anterior? Deci e teatru! Cum au luat deciziile anterioare de autorizare, acum pot lua decizii pentru a remedia această situaţie! Cei care au puterea să şi-o exercite în mod benefic pentru oameni, nu făcând spectacol şi de proastă calitate!”, a afirmat Sorin Ruse.

De asemenea, şi coordonatorul judeţean al AUR Giurgiu, Iulian Naipeanu şi secretarul AUR Giurgiu, Ionuţ Dobrescu, prezenţi la conferinţa de presă, au spus că sunt împotriva amplasării unui astfel de incinerator în municipiu.

Zeci de giurgiuveni şi locuitori ai oraşului bulgar Ruse au organizat, pe 1 septembrie, un miting de protest în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, faţă de amplasarea incineratorului de deşeuri biologice.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, la sediul Autorităţii Electorale Permanente: ”Astăzi este ziua când dăm trezirea în instituţiile publice”
Articolul următorGeorge Simion cere anchetă: ”Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă și nepermisă implicare a șefului diplomației române în jocurile politice”