AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, „astfel încât românii și mediul de afaceri să nu fie pedepsiți pentru lipsa de performanță a statului”: „Statul se împrumută excesiv și a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piață”.

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut și ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alții să plătească pentru lipsa de performanță a statului român, pentru pensiile speciale nesimțite și pentru subvențiile acordate partidelor de la buget”, a declarat președintele George Simion.

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea spune că statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii și în producție, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investițiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiți și să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea.

 

 

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentDirector ANPC, despre zborurile anulate: Banii ar trebui să fie recuperați în 7 zile, dar nu se întâmplă așa
Articolul următor70% din suprafața României este afectată de secetă pedologică – Anunțul îngrijorător al ministrului Mediului