Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl „somează” pe prim-ministrul Nicolae Ciucă să comunice public măsurile pe care le-a dispus după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat autoritățile statului că ar fi orchestrat o acțiune de intimidare și compromitere la adresa sa. „Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl somează pe prim-ministrul Nicolae Ciucă să comunice public măsurile pe care le-a dispus după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat autoritățile statului că ar fi orchestrat o acțiune de intimidare și compromitere la adresa sa”, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 18 ianuarie 2022, jurnalista a publicat o investigație prin care arăta că premierul Nicolae Ciucă ar fi devenit doctor în științe militare cu o teză plagiată. „Nicolae Ciucă trebuie să iasă public și să lămurească aceste acuzații, pentru că este principalul suspect, iar în subordinea sa se află Ministerul de Interne. Vrem să știm ce măsuri a dispus pentru identificarea, anchetarea și tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili atât de scurgerea de informații dintr-un dosar penal, cât și de tentativa de mușamalizare a acestei infracțiuni. Totodată, acesta trebuie să explice de ce ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful Poliției Române, Benone Matei, mai sunt încă în funcție. Acuzațiile sunt foarte grave și pot duce la căderea Guvernului”, a declarat deputatul AUR George Simion.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu afirmă că instituția de presă la care lucrează Emilia Șercan are motive solide să creadă că pasivitatea autorităților cu privire la operațiunea de amenințare și intimidare nu este rezultatul birocrației sau al incompetenței, ci „îi acoperă cu bună-știință pe cei responsabili de comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și, posibil, a infracțiunii de instigare la comiterea acestei fapte”. „De asemenea, jurnalista a adresat în spațiul public o serie de întrebări la care nu a primit niciun răspuns. De ce tace generalul plagiator? Se teme cumva că ar putea fi dat în vileag de subalternii săi, iar cariera sa politică s-ar încheia brusc?”, a precizat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis marți, că premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a celor responsabili, după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat Poliția Română că a „scurs” în presă o captură de ecran depusă ca probă într-un dosar legat de amenințările pe care le-a primit după ancheta în care îl acuza pe premierul Nicolae Ciucă de plagiat în teza de doctorat. „Guvernul României susține total libertatea presei. România este o țară democratică, în care dreptul la informare și libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităților competente ca orice formă de intimidare a jurnaliștilor sa fie investigată, iar vinovații trași la răspundere”, a afirmat Dan Cărbunaru.

 

 

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentJens Stoltenberg: Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, deoarece Putin încă vrea ”întreaga Ucraină”
Articolul următorGeoană: Forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre