Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat marţi că se va opune “cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie” şi nu va admite “sub nicio formă” ca proiectul de înfiinţare a Observatorului Naţional al Copilului să fie votat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, “fără o dezbatere corespunzătoare”.

“Nu vom admite sub nicio formă, cu toate riscurile, ca aceste proiecte de lege să fie votate mâine, în plenul Camerei Deputaţilor, fără o dezbatere corespunzătoare. Preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, a minţit când a spus că va organiza o dezbatere publică cu societatea civilă. La fel a minţit şi ministrul Familiei, Gabriela Firea (n.r. în calitate de iniţiator). Mâine, chemăm românii în faţa Camerei Deputaţilor să protesteze şi cerem astăzi lui Marcel Ciolacu să retragă de pe ordinea de zi proiectele introduse de liderul PSD, Alfred Simonis, acum o jumătate de oră, pe grupul de Whatsapp al conducerii Camerei Deputaţilor, Comitetul liderilor. Nu e posibil aşa ceva, e încălcarea normelor de democraţie, încălcarea tuturor regulamentelor acestui Parlament. Şi dacă ei încalcă regulamentele, le vom încălca şi noi, asumat. Apărăm copiii României şi toate acele situaţii de risc în care, după calculele noastre, se încadrează 80% din copiii României, care vor fi introduşi într-un catalog în Observatorul Naţional al Copiilor. Nu trebuie să treacă de Parlamentul României sub această formă”, a susţinut Simion la o conferinţă de presă.

El a criticat modul în care a fost dezbătut proiectul în discuţie în comisiile de specialitate.

“Acest proiect de lege nu era pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi nici pe ordinea de zi a comisiilor. S-a întrunit Comisia de muncă şi a epuizat punctele aflate pe ordinea de zi şi, la final, preşedintele Adrian Solomon a spus “mai adăugăm un punct”, suplimentăm ordinea de zi cu încă un punct – PLX 145 – şi în 20 de secunde s-a trecut la vot. După aceea s-a convocat online Comisia de sănătate, care îşi desfăşoară activitatea nu în sala comisiei, nu cu deputaţii prezenţi, ci pe Whatsapp. Care este motivul? Dorinţa de a eluda de opinia publică, de societatea civilă, acest proiect de lege iniţiat de doamna Gabriela Firea”, a afirmat Simion. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAncheta în cazul Macovei bate pasul pe loc. Expertiza accidentului în urma căruia un motociclist a ajuns în spital, în continuare blocată
Articolul următorGeorge Simion, scandal monstru în Parlament: Sunteți trădători! VIDEO