O nouă decizie a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, creează haos în coaliția de guvernare. Potrivit unor surse Realitatea Plus, premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru ordinul care stabilește noi criterii pentru carantinarea localităților. 

Potrivit noilor reguli, Capitala ar putea intra în carantină de Paște.

Marți, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Ministerului Sănătății, semnat de Andreea Moldovan, care prevede că nivelul de testare pentru Covid și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI vor fi luate în calcul alături de rata de incidență pentru instituirea carantinei.

Varianta carantinării Capitalei a fost exclusă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta a declarat marți seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că decizia politică la nivelul coaliției nu prevede impunerea carantinei. 

”Este exclus să avem o carantină, în sensul celei de la începutul pandemiei. Aceasta este decizia la nivelul coaliției. Nu am văzut acest ordin, dar, ca decizie politică, este exclusă carantina. 
Ministrul Sănătății răspunde pentru ce face, sunt sigur că o carantinare nu vom avea în niciun caz. 
Cred că domnul Voiculescu nu va lua nicio decizie în defavoarea noastră în zona de sănătate și cea economică. Este un echilibru greu de dus în întreaga lume în timpul pandemiei”, a spus deputatul. 

Despre faptul că Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține carantina, Ungureanu a subliniat că aceasta este opinia unui medic. 
”Andreea Moldovan este medic, a văzut boala și știe că, din punct de vedere epidemiologic, asta ar fi calea ca să ieșim din pandemie. Dânsa nu poate să iasă ușor din pielea unui medic”, a adăugat deputatul. 

Detalii despre ordinul Ministerului Sănătății sunt disponibile AICI. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLegile Puterii | Medicul Amin Zahra: ”TIR-ul de la Babeș a avut probleme și la Ploiești. Nu pot fi tratați în el pacienții cu forme severe”
Articolul următorEXCLUSIV LEGILE PUTERII Emanuel Ungureanu: La DNA sunt 105 dosare pe furturile din pandemie