Confruntare între George Simion și Andrei Caramitru, în direct la Realitatea Plus, în emisiunea “Controversat”. Disputa a pornit după ce Caramitru a scris despre AUR că reprezintă interesele pro-ruse în România.

Luni, Andrei Caramitru a postat pe pagina sa de Facebook o postare în care afirma că formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu, “creată inițial de serviciile de la noi (….) a scăpat-o de sub control. Acum sunt clar preluați si controlați de Rusia.”

Dovada, a argumentat Caramitru, ar fi un comunicat al ambasadei SUA în care se spune că modul în care antisemitismul este manipulat și exploatat pentru “câștig politic intern sau avantaj GEOPOLITIC este dezgustător”. Mesajul îi aparține lui Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București.

Pornind de la acest comunicat, Andrei Caramitru a afirmat că singurul interes geopolitic în zonă poate veni din partea Rusiei, deci AUR ar reprezenta interesele Moscovei. 

“AUR a avut un succes excepțional la alegeri, poate neașteptat pentru mulți, prin anumite rețele. După alegere, a fost relativă liniște, au fost analiști care au spus că e mai bine să avem noi o mișcare locală care să preia frustrările oamenilor, care o să moară, este în regulă, stați liniștiți. Apoi a apărut Diana Șoșoacă și a făcut mai mult balamuc public decât cei din AUR, iar ea avea legături clare cu Rusia, a fost de nu știu câte ori la Ambasada Rusiei și a fost dată afară din AUR. Iarăși observatorii au zis că e bine, că au dat-o afară, că făcea scandal, s-a pierdut forța de impact. Recent, însă, aparent acest comunicat al Ambasadei SUA. Ce legătură care AUR cu geopolitica?! Singura problemă este legată, în mod evident de Rusia, comunicarea sugerează că AUR face un joc politic in favoarea Rusiei și defavorabil României.” a explicat Andrei Caramitru, în direct la emisiunea Ionelei Arcanu, “Controversat”.

În replică, George Simion i-a reproșat lui Andrei Caramitru că nu poate argumenta concret acuzațiile filoruse la adresa partidului său. “Vă dați cu părerea într-un mod foarte josnic, că acolo la departamentul comunicarea al Ambasadei SUA este cineva care are o problemă cu noi, Noi nu avem absolut nicio problemă cu America, noi suntem foarte pro-vest, pro NATO, atât timp cât conducătorii României apără interesele țării”. 

Întrebat de ce AUR s-a aliat cu Călin Georgescu, un alt politician despre care s-a spus de mai multe ori că ar reprezenta interesele Rusiei, Simion a sugerat că este vorba tot de o campanie negativă. 

“Invitați-l pe Călin Georgescu și o să vedeți că nu este deloc pro-rus. Și pe noi ne-au acuzat oameni precum Andrei Caramitru că suntem pro-ruși. Noi nu suntem nici pro-ruși, nici pro-germani, nici pro-francezi, nici pro-americani, noi suntem pro-români”, a afirmat liderul AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAmbasada SUA din România: Dezinformarea este una dintre cele mai vechi arme folosite de Rusia
Articolul următorCum a scăpat de dosar penal soțul jurnalistei Lorena Bogza, cu ajutorul directorului adjunct al CNA