Preşedintele AUR, George Simion, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că există mulţi români care “nu au fost văzuţi de vreun cadru medical vreodată” şi de aceea a fost înfiinţată Caravana Medicală, care reprezintă doar “o picătură într-un ocean de durere”.

“Mulţi oameni nu au fost văzuţi de vreun cadru medical vreodată. Suntem bucuroşi că ne-am încăpăţânat să creăm acest spital mobil, mulţi au încercat să ne descurajeze. Iată-ne, astăzi, în al cincilea judeţ în care ajungem – nu ne oprim după ce ajungem în fiecare judeţ, luăm iarăşi ţara la pas, nu ne oprim nici după ce trec alegerile, nu ne oprim cu acest proiect nici după uzura morală a echipamentelor, vom strânge bani pentru altele şi vom continua să luptăm pentru sănătatea românilor”, a spus George Simion, potrivit Agerpres.

El a precizat că este nevoie de asistenţă medicală pentru mai mult de jumătate din populaţia României, care nu este beneficiară a acesteia .

“Mai mult de jumătate din ţară este uitată. N-a fost inclusă în PNRR acea jumătate de ţară, nu a intrat în nicio strategie, nu doar medicală, ci de învăţământ şi din orice alt domeniu, şi e de datoria noastră să facem ce ţine de noi”, a mai spus Simion.

AUR vrea lege specială

El a precizat că Alianţa pentru Unirea Românilor doreşte ca, de pe 1 septembrie, să facă demersuri pentru schimbarea cadrului legislativ pentru aceste caravane medicale.

“Noi nu avem voie să ajutăm românii prin spitalul nostru mobil decât la 20 de kilometri de cel mai apropiat spital, deşi avem toate autorizările necesare. Ne cer foarte mulţi oameni din oraşe unde există spitale să venim şi la ei, dar ne împiedică din păcate cadrul legal. Se pot oferi finanţări, noi folosim în mare parte finanţarea pentru partidele politice în desfăşurarea acestei caravane medicale, împreună cu donaţiile din partea oamenilor care sprijină actele medicale, împreună cu voluntariatul cadrelor medicale”, a afirmat Simion.

El a adăugat că, în momentul în care AUR va ajunge la Guvernare, doreşte să fie multiplicat acest exemplu.

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, pe versuri: „Noi suntem ţara lui Ciolacu Vodă/ La noi, tot perceptorii sunt la modă/ Ne zbatem în impozite şi-n lanţuri/ Sub grele ministere de finanţuri”
Articolul următorScandal în Coaliție pe noile TAXE: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, față în față după atacurile PSD-PNL – Decizii cruciale pentru români