Liderul AUR George Simion a fost chemat la Direcția Generală Anticorupție. Informația a fost dezvăluită chiar de Simion, care a postat textul citației pe pagina sa de socializare. DGA a precizat că este vorba de o plângere depusă chiar de politician. 

“Am primit această citație de la DGA. Nu pot să nu observ cum foarte multe instituții au fost mobilizate în ultimele zile ca să încerce să ne blocheze. DUMNEZEU ESTE MARE!” a scris Simion.

Potrivit documentului, liderul AUR ale calitate de martor într-un dosar de abuz în serviciu cu circumstanțe agravante.

Art 297 | Codul Penal

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Art 309 | Codul Penal

Legiuitorul incriminează o variantă agravată comună pentru toate infracţiunile de serviciu susceptibile ca prin săvârşirea acestora să se producă consecinţe deosebit de grave. (….)

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSondajul INSOMAR care dă coșmaruri coaliției: schimbare radicală în preferințele românilor – toate calculele politice sunt date peste cap!
Articolul următorColonelul ISU care a ridicat licența stației GPL din Crevedia, mort într-un accident bizar. Arafat: Nu intrăm în conspirații