Co-președintele AUR, George Simion, susține că membrii partidului ar fi fost sunați și de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan pentru a-i convinge să retragă moțiunea de cenzură. El îi transmite președintelui Klaus Iohannis că dacă îl va nominaliza din nou pe Florin Cîțu premier, AUR va strânge semnături pentru suspendarea sa din funcție: “Fără fente, că nu merge cu noi”.

“Nu știu cum s-a obișnuit în politica românească până acum, dar noi suntem serioși și îl anunțăm pe Iohannis că vom strânge o treime din parlamentari și vom demara suspendarea sa, dacă insistă cu Florin Cîțu. Fără fente, că nu merge cu noi.

Alt motiv este implicarea în alegerile interne din PNL, motiv pentru care sunt oameni buni din PNL care sunt supărați. Alt motiv, alegerile parlamentare din decembrie, când a fost agent electoral pentru PNL și a luat 25%. Îmi scriu oamenii și nu știu care sunt mai mulți, cei care îmi cer să-l dăm jos pe Iohannis sau cei care îmi cer să-l dăm jos pe Arafat. Arafat e nemuritor (…)

Noi suntem oameni serioși și mergem până la capăt, nouă nu are ce să ne facă domnul Iohannis. Eu nu beau, nu fumez, nu mă droghez, față cu care sunt e bine merci, nu are ce să ne însceneze”, a declarat George Simion miercuri seară, la o emisiune TV.

George Simion a vorbit din nou și despre presupusa tentativă de mituire a parlamentarilor AUR de către PNL, spunând că reprezentanții partidului au dus la DNA mai multe înregistrări.

El a susținut că membri ai AUR ar fi fost sunați și de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, pentru a-i convinge să retragă moțiunea de cenzură.

“(…) Colegii noștri au dus la DNA mai multe înregistrări, nu doar cu acel Șandru, mai sunt și alții care au încercat. Ciprian a fost abordat să se întâlnească cu Rareș Bogdan. Rareș Bogdan ne-a sunat și pe noi să retragem moțiunea, ne spunea că nu e bine să ne băgăm noi în alegerile din PNL. Apoi a transmis mesajul că nu am cerut nimic. Eu i-am spus că ne deranjează faptul că ne face extremiști, pentru că noi suntem în familia conservatoare, nu suntem extremiști”, a mai afirmat liderul AUR.

Simion spune că AUR este dispus la dialog cu toate forțele politice din Parlament: “Cu PSD, cu USR, cu tabăra domnului Orban, dar înțeleg că nu se poate cu Orban premier, cu UDMR, mai puțin cu extremistii lui Cîțu.”

Sursa: Mediafax

Articolul precedentAnunț dezastruos! România se află în situația Italiei la începutul pandemiei. Gheorghiță: Spitalele sunt copleșite
Articolul următorClasarea dosarului DNA al lui Dan Barna rămâne definitivă